Kursutbud


Valp och Vardagslydnad 1

Kontakt och vardagslydnad både för valpar och hundar som inte gått kurs tidigare För valpen tar tillvara dess naturliga nyfikenhet, spontanitet och lekfullhet med lättsamma roliga övningar som lägger grunden för dig och din hunds relation. För de äldre så förstärks er relation samt lägger grunden till en lycklig lydig hund.


Vardagslydnad 2

En fortsättning med kontakt och vardagslydnad för dig som gått en kurs och nu vill fortsätta träna i grupp med störningar och ökande svårigheter. Allt för att få en glad, lydig hund.


Vardagslydnad 3

Ännu en fortsättning med vardagslydnad för dig som gått Vardagslydnad II och nu vill fortsätta träna i grupp med ännu mera störningar och ökande svårigheter.


Nose Work 1 - 3

Denna kurs lämpar sig för dig som inte har testat Nose Work ännu. Efter kursen kan du fortsätta att träna hemma som aktivering eller sikta på doftprov i Nose Work klass 1 (eukalyptus), det prov man måste genomföra för att få tävla i Nose Work.

Vi går igenom; hundens nos och söksätt, inlärning av doften eukalyptus, behållarsök och inomhussök

Även lagerblad och lavendel i 2:an och 3:an


Aktivering med cirkuskonster

Mental aktivering ger en lugnare, lyckligare, tryggare och mer uppmärksam hund. Endast vår egen fantasi sätter gräns för vad man kan hitta på!


Aktivering

För dig som vill ha tips och idéer på hur du kan stimulera din hund mentalt. Din hund kommer att uppskatta dig mera som ledare och kompis efter avslutad kurs. På köpet får du också en bättre kontakt och ett roligare, bättre samarbete med din hund. Vi tränar cirkuskonster, gör problemlösningar, nosarbete med framförallt har vi en rolig kurs ihop!


Kantarellsök

Du lär din hund hitta läckerheterna åt dig!  En kurs där du verkligen kan förena nytta med nöje. Lär din hund att använda nosen till något riktigt matnyttigt – att hitta skogens mest eftertraktade svamp. Din hund får ett jättebra jobb och förhoppningsvis kommer din svampkorg att digna av kantareller.


Freestyle - Dansa med Din hund

Målet med denna kurs är att du ska lära Dig och Din hund ett annorlunda sätt att samarbeta. Det handlar om cirkuskonster och "lydnadsmoment" som sakta vävs fram för att slutligen kunna köras som ett freestyle-program med musik till. Vid tidigare kurser så är det många av våra deltagare som beroende på hundens och ägarens förutsättningar, föredragit att endast lära in ett program utan musik. Då det i första hand ska var roligt och lättsamt. En kurs för alla typer av hundar och ägare! Detta bygger inte bara upp utan även förbättrar koncentration och följsamhet.


Rallylydnad

Här får du möjlighet att aktivera dig och din hund på ett stimulerande sätt. Rallylydnad innebär nöje, motivation och ett gott samarbete som passar alla. Det är en aktivitet som är trevlig och lättsam. En röd tråd för rallylydnad är just samarbete och glädje.


Klickerträning

Vi lär oss varför, hur och när man kan använda klicker...  Klickern är ett hjälpmedel för snabb, effektiv och rolig inlärning. Du får på kursen lära dig hur, när och varför du ska använda klickern. Vi kommer att träna på timing, kriterierna och belöningssätt.  


Retrieverträning - jakt

Vi går igenom de olika delarna av apporteringsarbetet såsom stadga, markering och sök. Hundarna får även testa på att greppa vilt samt vattenarbete.


Hundmöteskurs

Den ultimata kursen för dig som har jobbiga hundmöten på dina promenader och vill träna detta under erfaren ledning. Du får lära dig hur hundar pratar med varandra, hur hundar "tänker" och varför de gör som de gör! En innehållsrik kurs som kommer att öppna nya dörrar för dig samt ge dig en djupare relation och större förståelse för din fyrfota vän. 


Tävlingslydnad Grund

För dig som är nyfiken på tävlingslydnad och kanske är intresserad av att börja tävla, men inte vet vilka moment som ingår och hur man lär in dem. Här lär vi in momenten som ingår i Startklassen och som ger dig en bra förberedelse för att starta i en tävling. Men tävla är inget du behöver göra bara för att du väljer att gå denna kurs. Det kan man göra enbart för att man vill aktivera sin hund och tycker det verkar kul.


Tävlingslydnad 1 - 2

För dig som börjat tävla och vill ha mer hjälp med träningen i Lydnadsklass 1 och 2. Du känner dig inte redo att börja med momenten i Lydnadsklass 3 ännu. Kanske spökar nerverna på tävling och du behöver hjälp med att träningstävla mer eller det kanske är något/några moment som inte fungerar så bra.  


Personsök

För dig vill ägna mer tid åt att låta din hund utveckla sina färdigheter. Oavsett om din hund är helt oerfaren eller rutinerad så uppskattar den garanterat sökarbetet! Tidigare erfarenheter spelar ingen roll. Träningen anpassas efter varje individ.